Цього року на Великдень вирішила приготувати традиційні для
цього свята польські ковбаски. Вони так і називаються -"biała kiełbasa" (біла ковбаса). Їх можна
нарізаними додавати в журек – зупу на борошняній заквасці, варити, смажити,
запікати – одним словом, усіляко урізноманітнювати нудні кухонні будні :)
Рецепт
На штук 20 ковбасок нам треба:
7-8 м очищених свинячих кишок
1,5 кг яловичини
1,5 кг птиці (курка, індик)
2 кг жирної свинини
8 зубців часнику
сіль, перець, майоран, тим’ян, кмин – скільки душа забажає
М’ясо потрібно пропустити через м’ясорубку: яловичину двічі
на дрібних «очках», свинину і птицю – рз на грубих. Потім до яловичини додаємо
сіль, часник та приправи і починаємо «місити» фарш, потроху додаючи до нього
дуже холодну воду. Коли маса зробиться однорідною і клейкою – додаємо решту м’яса,
перемішуємо. Наповнюємо кишку фаршем, формуємо ковбаски довжиною 10-15 см,
перев’язуючи кишку в потрібних місцях ниткою з натурального волокна.
Ось так виглядають сирі ковбаски:
Спочатку їх потрібно потримати в гарячій воді. Поляки кажуть
про таку ковбасу не «варена», а «парена» – її кладуть у воду температурою 70-75 градусів
і хвилин 20-30 тримають в ній на малому вогні, не доводячи воду до кипіння. У
воді оболонка біліє – звідси й назва.
Потім можна підсмажити або запекти. Я проварила ковбаски у
пиві, а потім запекла з цибулею, поливши соусом на основі відвару з хроном,
яблучком, медом, імбиром та лимонною цедрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар