субота, 23 квітня 2016 р.

Down the Rabbit Hole

For La Piazza

У вівторок відбувся наш черговий майстер-клас – ми вчилися розмальовувати прянички. Проводила його Маріанна зі Студія солодощів Mousse, а місце для МК гостинно надав ресторан La Piazza.



Майстриня показує нам свої вироби. В мене так ніколи не вийде, тож просто фотографую і захоплююся :)


Цього майстер-класу ми очікували найдовше – його планували провести ще під Новий Рік, але тоді в нас не склалося з приміщенням. Найближчим же до МК, який нарешті відбувся, святом став Великдень. Він і продиктував форму пряничків – кожна з нас отримала імбирного кролика і яєчко :)



Для роботи нам знадобилися два різновиди глазурі – контурна (вона густіша, на фото –білого та коричневого кольорів) і для заливання (рідша, на фото – блакитна, рожева і жовта). Глазур робиться з цукрової пудри, яєчного білка і барвників. Їх можна купити у спеціалізованих магазинах, але я вдома обов’язково спробую зробити з натуральними – як мінімум буряковий сік повинен був би підійти.
Глазур можна посипати  цукровими горошинками чи ще якимось декором.

















Контур потрібно наводити, тримаючи кульочок у висячому положенні – так, щоби струмінець глазурі не витискався на поверхню, а лягав на неї згори. Заливати треба «штрихуванням» поверхні усередині контуру. Якщо лишилося порожнє місце – можна трішки «підтягнути» заливку зубочисткою, але робити це потрібно відразу, бо глазур моментально підсихає.
Здається, з яйцем у мене вийшло:

















Ось із кроликом пішло вже не так райдужно. Я собі подумала, що простий геометричний орнамент зіпсувати неможливо, але я ж людина вперта, в мене все вийшло :)


Ганьба народів:



Маріанна виправляє мої огріхи...



... і маємо ось такого кролика.



Для порівняння - творіння Надя Кошель, в якої руки ростуть з ТОГО місця:




І групове фото :)


Немає коментарів:

Дописати коментар