У вівторок відбувся наш черговий майстер-клас – ми вчилися
розмальовувати прянички. Проводила його Маріанна зі Студія солодощів Mousse, а
місце для МК гостинно надав ресторан La Piazza.
Ганьба народів:
Майстриня показує нам свої вироби. В мене так ніколи не
вийде, тож просто фотографую і захоплююся :)
Цього майстер-класу ми очікували найдовше – його планували
провести ще під Новий Рік, але тоді в нас не склалося з приміщенням. Найближчим
же до МК, який нарешті відбувся, святом став Великдень. Він і продиктував форму
пряничків – кожна з нас отримала імбирного кролика і яєчко :)
Для роботи нам знадобилися два різновиди глазурі – контурна
(вона густіша, на фото –білого та коричневого кольорів) і для заливання (рідша,
на фото – блакитна, рожева і жовта). Глазур робиться з цукрової пудри, яєчного
білка і барвників. Їх можна купити у спеціалізованих магазинах, але я вдома
обов’язково спробую зробити з натуральними – як мінімум буряковий сік повинен
був би підійти.
Глазур можна посипати
цукровими горошинками чи ще якимось декором.
Контур потрібно наводити, тримаючи кульочок у висячому
положенні – так, щоби струмінець глазурі не витискався на поверхню, а лягав на
неї згори. Заливати треба «штрихуванням» поверхні усередині контуру. Якщо
лишилося порожнє місце – можна трішки «підтягнути» заливку зубочисткою, але
робити це потрібно відразу, бо глазур моментально підсихає.
Здається, з яйцем у мене вийшло:
Ось із кроликом пішло вже не так райдужно. Я собі подумала,
що простий геометричний орнамент зіпсувати неможливо, але я ж людина вперта, в
мене все вийшло :)
Ганьба народів:
Маріанна виправляє мої огріхи...
... і маємо ось такого кролика.
Для порівняння - творіння Надя Кошель, в якої руки ростуть з
ТОГО місця:
І групове фото :)
Немає коментарів:
Дописати коментар