четвер, 23 липня 2015 р.

Крига і полум'я

Ну бо коли ще йти на майстер-клас №3б на цей раз – із виготовлення морозива, як не в пекельну спеку?
Нас запросила фірма http://gelato.in.ua/ в особі господаря Юрія.
«Я переїхав до Львова з Німеччини, - розповідає Юрій. – І дуже любив морозиво.
Привели мене в «Пінгвін» (легендарний заклад біля Оперного, між іншим, здається, досі існує).
Продавчиня запитала: вам яке морозиво?
Я спробував заїкнутися на тему фісташок чи там полуниці, але тут же почув:
- Велике чи маленьке?
На цьому вибір закінчувався. І тоді я зрозумів, що ТРЕБА ЩОСЬ РОБИТИ».

Юрій – повна невідповідність форми змісту :)
а я тепер теж такий фартушок хооочу...



У приміщенні, де роблять морозиво, панує чистота. Нам дезинфікують руки та видають бахіли.



В кутку вже стоять порційні стаканчики для дегустації...



... а на стелажі – наповнювачі для морозива з різними смаками. Все натуральне – нам показували пробники синтетичних наповнювачів, різниця, м’яко кажучи, дуже відчутна.



На цьому майстер-класі готуватимемо не ми, а для нас – процес автоматизовано, методика вже відпрацьована господарями, а без апаратури повторити все і так неможливо.  Проте у процесі я стільки дізналася про фізику виготовлення морозива і те, чим можна замінити роботу автоматів, що маю намір ризикнути і спробувати зробити це вдома :)
Спершу беремося за пломбір без додатків – вершки, молоко, яйця і цукор. Усе це змішується і завантажується до спеціальної машини – фризера. Там суміш заморожується і постійно перемішується, щоби на виході ми отримали м’яке морозиво з гладкою консистенцією, а не змерзлий конгломерат білого кольору.


Поки розумна машинка займається пломбіром, готуємо бананове морозиво. Ті самі плюс банан, почистити і нарізати який довірили yellow_mamba, плюс банановий концентрат:

Тим часом машинка видає тихий дзенькіт і перетворюється... перетворюється машинка... на справжнісінький ріг достатку!!!



Достатку вистачить на всіх...



... і на мене теж :)



Заливається бананове морозиво:



І починається третя частина марлезонського балету – приготування сорбету. З  чого б ви думали?






























На відміну від попередніх видів морозива, тут немає ні молока, ні вершків, тому сорбети часто замовляють люди з нетолерантністю до лактози.
































Поки те та се, yellow_mamba насолоджується банановим морозивом:


Я фотографую шок-фризер і ще одну загадкову машинку:


А господар дарує нам картки на безкоштовну порцію морозива:



Власних точок продажу фірма не має, але «Джелато» забезпечує морозивом багато закладів Львова.
Для тих же,хто не у Львові, господар виклав на сайті кілька рецептів:

Я б рекомендувала користуватися – все ж зима ще не настільки близько :) А Юрій знає, що каже – без перебільшення, він виробляє найсмачніше морозиво у Львові.  

Немає коментарів:

Дописати коментар