пʼятниця, 5 червня 2015 р.

Підступи Держдепу...

...або кулінарний майстер-клас для львівських блогерів №2. На цей раз ми осягали таємниці  приготування бургерів у кафе «Americano».


Розмістили нас у Чайна-тауні. Там були китайці (багато!), офіціантка з Кенії (одна) і ліхтарики (дуже багато!).



Власник закладу Орест зустрів нас ще на вході і запитав, що ми будемо пити. Я вирішила раз на рік побути дівчинкою-дівчинкою – і позбулася доступу до рогу достатку, який тут же встановили на нашому столі.



Орест дуже милий і привітний, відразу й не здогадаєшся, що він, як і всі ми – підступний та нещадний агент Держдепу. Ця мужня людина працює не за гроші, а за найсправжнісіньким щирим покликанням. «Я вас прошу, кілько там тих доларів – на жалюгідного раба не вистачає, що вже казати про клаптик землі!» - скаржиться він yellow_mamba, яка явно замислилася про власні кар’єрні перспективи:



На рабів не вистачає, тому доводиться наймати працівників за платню – шеф-кухар Віктор і мангальник Ліван (не той, котрий у Хінкальні, інший) вдень і вночі окормляють бургерами усіх бажаючих. Їхніх фотографій я не маю – секретність і все таке ;)

До ніжних рук Лівана потрапила перша пара бургероробів – я і aprilwitchka. Ми вибрали собі по котлетці (яловичина, цибуля і якась таємна розробка ФБР, складу якої нам за званням знати не вільно) та булочці (зеленій) – і відправили усе це смажитися на гарячому вугіллі.  В булочки для бургерів додають цукор, під час підігрівання він карамелізується і дає особливий смак, а котлетки... вони просто парують у гарячій печі:



Поки ми готуємо, приносять інгредієнти для інших учасників – різнокольорові булочки та перець.
- Гострий? – питаю я в Лівана.
- Для мене – ні. – добродушно посміхається ця брила гарного настрою. Мружуся і куштую. Для мене – також ні.


Нарешті виймаємо все з печі, мажемо соусом булочки, вкладаємо начинку, ну  і... я пам’ятник собі звела нерукотворний, життя йому всього на декілька хвилин:  



Решта учасників теж зводить:




Під час майстер-класу нам нібито ненароком розсекретили інформацію про те, що у продаж запускається новий бургер «Бандерівський» - на червоно-чорній булочці, а начинка... ну всі ми тут дорослі, загартовані в боях укропи і все чудово розуміємо :)  

Явка – фотографією, бо на карті дідька лисого знайдеш.



Пароль – відповідь на запитання: чому котлети для бургерів не варто робити з м’яса, яке було заморожене? ;) 

Немає коментарів:

Дописати коментар